Vasaros stovykla Slovakijoje

Vasaros stovykla Slovakijoje

Liepos 20 – 27 dienomis Kovos menų klubo vaikai ir suaugę praleido Slovakijos miestelyje Žilina, besitreniruodami kartu su kitais Won Hwa Do meistrais, pradedančiaisiais ir šiek tiek įvaldžiusiais šį kovos meną bendraminčiais iš Slovakijos, Vokietijos ir Bulgarijos.

Zilina DojangStovykla vyko miesto nuošalėje, prie nedidelio namelio, kuriame gyvena meistras Janas bei kartais apsistoja jo mokiniai. Namelį supa kalvos, laukai, tolumoje juoduoja didingi kalnai.
Stovykla oficialiai prasidėjo šeštadienį, liepos 21-ąją. Nuo pat pirmos dienos buvo tęsiama tradicija prieš treniruotę visiems kartu nusifotografuoti. Meistras Janas paaiškino, jog tokiu būdu mes galėsime matyti, kaip diena iš dienos keitėsi mūsų veidai. Juk mes įveiksime įvairius sunkumus, peržengsime savo ribas.

Diena paprastai prasidėdavo nuo rytinės mankštos 6 valandą. Iš pradžių kai kuriems vaikams buvo sunku anksti keltis svetimoje šalyje, toli nuo namų. Tačiau vėliau, nors treneris ir leido nesikelti, vaikai patys pirmieji pašokdavo iš miegmaišių ir sustodavo į bendrą ratą. Mankšta visada būdavo skirtinga: kartais ramūs pratimai prie palapinių, kartais beveik tikrą žygį primenanti išvyka į kalnus, kur dar saulei tekant darydavome įvairius pratimus pavieniui ir poromis.

Po maistingų pusryčių sekdavo pirmoji dienos treniruotė. Jau visu pajėgumu spiginant saulei, kuri lepino visomis stovyklos dienomis, treniruodavomės išsijuosę. Mus treniravo trys – keturi meistrai, todėl būdavome suskirstomi į tris grupes pagal diržus. Meistrai grupėms keitėsi, tačiau meistro Jorno iš Vokietijos grupė visada būdavo ta pati – raudoni ir mėlyni diržai. Meistras Jornas garsėja tarp Won Hwa Do meistrų kaip ypatingai stipriai treniruojantis meistras, net stovykloje jį kai kas pradėjo vadinti vokiečių seržantu, todėl jo grupės mokiniai stovykloje tikrai neturėjo progos patinginiauti. Na o kitiems netinginiauti buvo iššūkis, nes savarankiško darbo taip pat netrūko.

Po pietų – antroji dienos treniruotė, kurią dažniausiai praleisdavome prie upelio. Tokiomis karštomis dienomis be atsigaivinimo vandenyje būtų nepakeliamai karšta. Na o vakarais būdavo įvairi veikla: šaudymas iš lanko, dalinimasis įspūdžiais prie laužo, per dieną išmoktos technikos tobulinimas bei dar daugiau maudynių!

Vieną stovyklos dieną žygiavome į pilį. Kad nepasiklystume, kelią mums rodė mažasis Olegas.

LaužymasKita ypatinga diena buvo paskutinioji stovyklos diena – Won Hwa Do festivalis. Kiekviena šalis paruošė po nedidelį pasirodymą – tai, ką norėjo parodyti kitiems. Į pasirodymus įsitraukė visi dalyviai be išimties. Slovakų merginos parodė, kaip gali apsiginti, slovakų vaikinai – tikroviškas muštynes bei labai juokingą, naują filmo „Matrica“ ekranizaciją. Vokiečiai parodė nuostabų šokį, o lietuviai parodė visko po truputį: Anastasija su Martynu – formas, Edvinas ir Denisas su broliu Olegu – vaidinimą su lazdomis, Pavelas visus prajuokino savo vaidybiniu numeriu, Kristina su tėčiu parodė čigi-šokį, o Erika prisijungė prie tarptautinės komandos ir pademonstravo kardų techniką.

Pabaigoje įdėjusiam daugiausia pastangų buvo įteiktas garbės diržas. Jį gavo Kristinos tėtis Vadimas. Atsisveikinti visada yra sunkiausia, tad ir mums dar visai nesinorėjo išvažiuoti. Kas susirinko meistrų parašus, kas apsikeitė elektroniniais adresais, ir vakarop pajudėjome namo. Taip ir praėjo savaitė Slovakijoje. Bet nenusiminkite, ne už kalnų ir rugsėjis su treniruotėmis :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *